9 Temmuz 2009 Perşembe

Kadına yönelik şiddete karşı eylem plan

Haber-Radikal
18/06/2009

YURDAGÜL ŞİMŞEK (Arşivi)

ANKARA - Kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarının artması üzerine AKP’nin kadın milletvekilleri harekete geçti. AKP’li Aşkın Asan ile Alev Dedegil, üniversitelerden de destek alarak ‘eylem planı’ hazırlıyor. Eylem planında hem yasal mevzuattaki değişiklikler hem de tüm bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının bu konulardaki görevlerine yer verilecek. Düşünülen öneriler arasında ‘kariyer sıfırlanması’ bile var.

AKP’den TBMM Akdeniz Parlamenter Asamb-lesi (APA) Türk Grubu Başkanı Doç. Aşkın Asan ile TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Alev Dedegil, kadın ve çocuklara yönelik bir eylem planı üzerinde çalışıyor. Üniversitelerden de destek alınarak hazırlanan eylem planı için hem dünyadaki hem de Türkiye’deki kadına ve çocuğa yönelik tüm mevzuat taranıyor. Eylem planına mevzuatta görülen eksiklikler gereken değişiklikler bir metin halinde tek tek yazılacak. Çalışma sırasında gündeme bazı ilginç ve radikal öneriler de gündeme geldi.

Dedegil, Radikal’e yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımlayarak aile içi şiddet konusunda, kendilerine verilen eğitim dışında davranan güvenlik güçleriyle ilgili özlük hakkı kısıtlamasına gidebileceğini söyledi. Araştırmaları sırasında birçok ülkede tacizin, tecavüzün, cinsel istismarın ayrı yasası olduğunu vurgulayan Dedegil, “Taciz, tecavüz, şiddet artık bir forsmajör haline gelmişse ayrı yasa yapma vaktin gelmiştir” dedi. Bu çalışma sırasında ‘kariyer sıfırlaması’ önerisini gündeme getirdiğini kaydeden Dedegil, bunun bir kanun maddesi haline getirilebileceğini ifade etti.


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

DALGIÇ Metafor Fantastik Hayalgücü İmgelem Rüya Çağrışım Hafıza Cumhur KOCALAR İSTANBUL TURKEY